Bilatu
Sartu
  • izan HITZAKIDE
  • zozketak
  • eskaintzak
  • hemeroteka
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Herriak
      • Amoroto
      • Aulesti
      • Berriatua
      • Etxebarria
      • Gizaburuaga
      • Ispaster
      • Lekeitio
      • Markina-Xemein
      • Mendexa
      • Munitibar
      • Mutriku
      • Ondarroa
      • Ziortza-Bolibar
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritziak
      • Kronikak
      • Publirreportajeak
  • Agenda
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
    • Hitz eta Pitz
  • Agurrak / Eskelak
    • Zorion agurrak
    • Eskelak
  • Zerbitzu gida
  • Bereziak
    • Emakumeak Lerroburura
    • Adimen A.
    • Naturan barrena
    • Euskaldunak Australian
  • Nor gara
  • Publizitatea
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
  • izan HITZAKIDE
  • zozketak
  • eskaintzak
  • hemeroteka
Sartu
Ekonomia

Arrain asko porturatu dute egunotan Ondarroan

Nerea Bedialauneta Alkorta
Ondarroa
2015/12/03
Baxurako arrantzaleek egunotan arrantzaldi onak egin dituzte. Aurreko astean, itsaso zakarra zela eta, portuan lotuta luze egon ziren, baina egunotan, arraina badabilela nabarmendu dute arrantzaleek. Horren adibide, bi egunetan 525 tona arrain baino gehiago saldu dira Ondarroako Kalare Deuna kofradiako bentan. Kofradiako arduradunek igorritako datuen arabera, kopuru guzti horren gehiengoa sardina izan da. Martitzenean [abenduak 1] eta eguaztenean [abenduak 2], esate baterako, 404 tona sardina saldu dira bentan. Kopuru aldetik asko egon baldin bada ere, prezio aldetik ez du gorabehera handirik eduki; euroaren bueltan saldu dira sardina aleak egunotan.
Kofradia aurrea arrainez beteta

Kofradia aurrea, gaur goizean, arrainez beteta

Martitzenean [abenduak 1], esaterako, 307 tona lehorreratu zituzten. Bataz beste, 80 zentimoan saldu zen sardina kiloa. Sardinaz gain, txitxarro baltza eta zuria, betandia, sarboa, txopa eta boba ere saldu ziren. Eguaztenean [abenduak 2], ostera, saldu zen arrain kopurua handia izan bazen ere, ez zen martitzenekoa besteko handia izan. Hala ere, goizetik arratsaldera bitartetan porturatu ziren ontzien joan-etorria handia izan zen. 08:30ak 09:00ak bueltan, esaterako, moila guztia ontziz beteta zegoen, eta batzuek deskargatzen zuten bitartean, beste batzuek zain egon behar izan zuten.
Arrantzaleak arraina deskargatzen

Arrantzaleak, gaur goizean, arraina deskargatzen

Datuei dagokionez, guztira, 153.600 kilo arrain saldu ziren eguaztenean. Gehiena, sardina izan zen: 97 tona. Kopuru aldetik aurreko egunean baino gutxiago lehorreratu zenez, bentan zer edo zer garestiago saldu zen kiloa; bataz beste, 96 zentimoan. Bestalde, txitxarro baltza eta zuria, betandia, boba, sarboa eta txopa ale batzuk ere saldu ziren. Era berean, gaur [abenduak 3] ere arrain asko porturatu dute Egidazu Kaian. Goizean goizetik hasita, ontzien joan-etorri etengabea izan da. Lehen orduetan, batez ere sardina saldu baldin bada ere, eguerdi osterako porturatu dira ontzirik gehienak. Izan ere, urruti ari dira sardina arrantzatzen, Ondarroatik 100 bat miliara.
DSC_8594
DSC_8594
DSC_8598
DSC_8598
DSC_8601
DSC_8601
DSC_8607
DSC_8607
DSC_8609
DSC_8609
DSC_8611
DSC_8611
DSC_8614
DSC_8614
DSC_8618
DSC_8618
DSC_8620
DSC_8620
DSC_8622
DSC_8622
DSC_8626
DSC_8626
DSC_8628
DSC_8628
DSC_8632
DSC_8632
DSC_8637
DSC_8637
DSC_8639
DSC_8639
DSC_8641
DSC_8641
DSC_8645
DSC_8645
DSC_8649
DSC_8649
DSC_8652
DSC_8652
DSC_8656
DSC_8656
DSC_8657
DSC_8657
DSC_8663
DSC_8663
DSC_8667
DSC_8667
DSC_8676
DSC_8676
DSC_8695
DSC_8695
DSC_8702
DSC_8702
DSC_8705
DSC_8705
DSC_8707
DSC_8707
DSC_8710
DSC_8710

Lea-Artibai eta Mutrikuko albisteak euskaraz, libre eta kalitatez jaso nahi dituzu? Horretarako zure babesa ezinbestekoa dugu. Egin zaitez HITZAkide! Zure ekarpenari esker, euskaratik eginda dagoen tokiko informazio profesionala garatzen eta indartzen lagunduko duzu.

Egin HITZAkide

Azken 3 egunetako irakurrienak

 

 

Asteko albiste garrantzitsuenen buletina jaso nahi?

Buletina barikuetan bidaltzen da, eta Lea-Artibai eta Mutrikuko asteko berri nagusiak biltzen ditu.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 94-684 44 36
  • lea-artibai@hitza.eus
  • Arretxinaga etorbidea, 1 - 48270 Markina-Xemein
  • Publizitatea
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.