Antxoa freskoarentzat erabiliko da, baina Jaurlaritzak ez du baztertzen aurrerago kontserbei eta produktu eraldatuei ere izendapen berezi bat ematea. Hilabete bakarrean aurtengo kuotaren %40,4 harrapatu dute Kantauriko ontzidiek.
Bihar [apirilak 23] berdel kuota agortzeke daukaten ontziak itsasoratu ahal izango dira bakarrik. Datorren astean, berriz, Santanderretik Hondarribiarako tartean antxoa arrantzatzea debekatuta egon da.
'Eguneko Artisau Arrantza' izena dauka zigiluak, eta eguneko artisau arrantzaren kontsumoa bultzatzeko sortu dute; helburua garaian garaiko arrainari balio erantsia ematea da. Herriko arrandegi guztietan salduko da zigilu propiodun produktua.
Kontsumitzaile txiki eta ertainentzat purutasun handiko hidrogenoa eskala industrialean eta kostu baxuan ekoizten duen lehen erreaktorea da. TECNALIAk eta H2SITEk merkaturatu dute.
Udal Garapen Sailak antolatuta, jardunaldiak eguaztenean [apirilak 14] eta eguenean [apirilak 15] egingo dituzte, "elikadura burujabetzaren aldeko lanketa egin eta herrian ematen den arrantza mota hau mutrikuarrei gerturatzeko".
Baxurako arrantzaleek milioi bat kilo berdel baino gehiago porturatu dituzte egunotan. Kiloa, bataz beste, 95 zentimoan saldu da bentan.
Espazioaren banaketa berria adostu dute udalak eta merkatariek. Horrela, COVID-19a dela eta ezarritako arauak errespetatzen jarraituta, merkatari guztiek astero etortzeko aukera edukiko dute.
Marierrota ere berriro irekiko dute eta Santa Katalina Itsasargiak ere bisitak jasoko ditu.
Bihartik [martxoak 11] aurrera egongo da ikusgai. Kitto elkarteko denden eskaintza aurkituko dute bertan bezeroek.
Markina-Xemeingo bederatzi dendek aterako dituzte euren produktuak kalera. Eguraldiaren arabera Zelaian edo Plazabarripean jarriko dute merkatu txikia.
Pandemia aurreko zenbakietara ailegatu ez badira ere, balorazio positiboa egin du Zatoztek.
Merkatu txikia domekan egingo dute 10:00etatik 15:00etara Alamedan. Osasun egoera dela eta, aparteko neurriak hartuko dituzte.