Bilatu
Sartu
  • izan HITZAKIDE
  • zozketak
  • eskaintzak
  • hemeroteka
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Herriak
      • Amoroto
      • Aulesti
      • Berriatua
      • Etxebarria
      • Gizaburuaga
      • Ispaster
      • Lekeitio
      • Markina-Xemein
      • Mendexa
      • Munitibar
      • Mutriku
      • Ondarroa
      • Ziortza-Bolibar
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritziak
      • Kronikak
      • Publirreportajeak
  • Agenda
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
    • Hitz eta Pitz
  • Agurrak / Eskelak
    • Zorion agurrak
    • Eskelak
  • Zerbitzu gida
  • Bereziak
    • Emakumeak Lerroburura
    • Adimen A.
    • Naturan barrena
    • Euskaldunak Australian
  • Nor gara
  • Hitzakide
    • izan HITZAKIDE
    • Sartu Hitzakide atalera
  • Publizitatea
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
  • izan HITZAKIDE
  • zozketak
  • eskaintzak
  • hemeroteka
Sartu
Ekonomia

Antxoa nahikoa handia ari dira arrantzatzen, Ondarroatik oso gertu

Kostaldetik ordubete baino gutxiagoko tartean ari dira arrantzatzen arraina. Herenegun 500 tona inguru porturatu zituzten 76 ontzik. Merke saldu da antxoa; 2 euro bueltanBaxurako arrantzaleak antxoa asko ari dira arrantzatzen azken egunotan. Arraina, g...

Nerea Bedialauneta Alkorta
Ondarroa
2018/04/27

Kostaldetik ordubete baino gutxiagoko tartean ari dira arrantzatzen arraina. Herenegun 500 tona inguru porturatu zituzten 76 ontzik. Merke saldu da antxoa; 2 euro bueltan

Baxurako arrantzaleak antxoa asko ari dira arrantzatzen azken egunotan. Arraina, gainera, aurreko asteetakoagaz alderatuta, nahikoa handiagoa da, kiloan 32-40 ale ingurukoa. «Arrain kontserba fabrikak ere urduri egon dira aurreko asteetan, nahikoa antxoa handirik ez zegoelako, eta egunotan arrain handiagoa porturatu dutenez, konforme daude», azaldu dute Kalare Deuna kofradiakoek.

Kostaldetik nahikoa hurre ari dira arrantzatzen, gainera. «Ondarroatik ordubete baino gutxiagoko tartean ari dira arrantzatzen antxoa, Bermeoko plataformatik Ondarroara bitartean. Getaria aldera ere joan dira, baina zenbat eta ekialderago joan, arrain txikiagoa ari dira arrantzatzen. Hortaz, mendebaldeko uretara ari dira joaten egunotan».

Kofradiako arduradunen esanetan, astelehenen arratsaldean lehorreratu zituzten lehen aleak, eta ordutik, egunero saldu da antxoa kofradian. «Aurreko barikuan Cudillero (Asturias, Espainia) inguruan antxoa handia arrantzatu zutela entzunda eta hemen tamaina horretako arrainik ez zegoela jakinda, ontzi talde handi bat Cudillero aldera joatera animatu zen domeka gauean. Astelehen goizean bertara ailegatzen ari zirela, hemen geratu zirenek Ondarroa gainean arrantzatu zuten antxoa, astelehen goizean itsasoratu ostean».

Nabarmendu dutenez, eguaztena izan da aurtengo kanpainako egunik-eta oparoena. 61.000 kaxa inguru 500 bat tona deskargatu zituzten 76 itsasontziren artean. Eguaztenean, hain zuzen ere, portua bete ontzi ikusi zen aspaldiko partez, denboraldiko ontzi kopuru handiena kofradiakoen arabera. «Bizkaiko golkoko ontzi asko egon ziren; Galiziatik hasi eta Hondarribia tarterakoak».

Egunotan antxoa asko porturatu dutenez, merke saldu da bentan. «Arrainik handiena 2 euro bueltan saldu da».

Berdeleta

Berdel kanpaina ofizialki amaitu ez baldin bada ere, ia amaituta dagoela azaldu dute. «Astean amuko bik lehorreratu dute berdela, baina horiek amaitu ez baldin badute, gutxi faltako zaie».

Berdel kanpaina, Ondarroari dagokionez, ondo joan dela nabarmendu dute kofradian. «Ederra izan da aurtengoa. Arrantzaleak eurak, behintzat, oso gustura geratu dira».

Lea-Artibai eta Mutrikuko albisteak euskaraz, libre eta kalitatez jaso nahi dituzu? Horretarako zure babesa ezinbestekoa dugu. Egin zaitez HITZAkide! Zure ekarpenari esker, euskaratik eginda dagoen tokiko informazio profesionala garatzen eta indartzen lagunduko duzu.

Egin HITZAkide

Azken 3 egunetako irakurrienak

 

 

Asteko albiste garrantzitsuenen buletina jaso nahi?

Buletina barikuetan bidaltzen da, eta Lea-Artibai eta Mutrikuko asteko berri nagusiak biltzen ditu.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 94-684 44 36
  • lea-artibai@hitza.eus
  • Arretxinaga etorbidea, 1 - 48270 Markina-Xemein
  • Publizitatea
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.