Bilatu
Sartu
  • izan HITZAKIDE
  • zozketak
  • eskaintzak
  • hemeroteka
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Herriak
      • Amoroto
      • Aulesti
      • Berriatua
      • Etxebarria
      • Gizaburuaga
      • Ispaster
      • Lekeitio
      • Markina-Xemein
      • Mendexa
      • Munitibar
      • Mutriku
      • Ondarroa
      • Ziortza-Bolibar
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritziak
      • Kronikak
      • Publirreportajeak
  • Agenda
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
    • Hitz eta Pitz
  • Agurrak / Eskelak
    • Zorion agurrak
    • Eskelak
  • Zerbitzu gida
  • Bereziak
    • Emakumeak Lerroburura
    • Adimen A.
    • Naturan barrena
    • Euskaldunak Australian
  • Nor gara
  • Hitzakide
    • izan HITZAKIDE
    • Sartu Hitzakide atalera
  • Publizitatea
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
  • izan HITZAKIDE
  • zozketak
  • eskaintzak
  • hemeroteka
Sartu
Gizartea

Markina-Xemeingo Larruz ahuntz gazta, Euskal Herriko gaztarik onena

Zapatuan [azaroak 4] jaso zuen saria Iban Muniozgurenek Tolosako Esneki azoka berezian. "Pozik eta hunkituta" jantzi zuen txapela, Gorka anaia eta Leila lankidea aipatu nahi izan zituen.

Iban Muniozgurenen Larruz gazta Euskal Herriko onena Iban Muniozguren, sariagaz. Argazkia: Leartiker
Mikel Reina Barros
Markina-Xemein
2023/11/06

Bigarren urtea da Tolosa gazta eta esneki ekoizle eta zaleen erreferentziazko toki bilakatzen dutela bertako udalak, Eliker Kalitatezko Elikaduraren Zentroak, HAZIk, Eusko Jaurlaritzak, Gipuzkoako Foru Aldundiak eta Markina-Xemeingo Leartiker Esneki Zentroa. Bi egunez 25 ekoizlek 85 gazta eta esnekik parte hartu dute II. Euskal Herriko Gazta eta Esneki Lehiaketara.

Hain zuzen ere, denen artean onena izan da Markina-Xemeingo Larruz ahuntz gazta. Epaimahaia gastronomia munduko 30 kidek osatu dute. Lehiaketa zortzi kategorietan banatu dute eta markina-xemeindarrek irabazi dute sari nagusia. Iban Muniozgurenek jaso zuen saria eta “pozik eta hunkituta” agertu zen eta beragaz gaztak ekoizten dituen Gorka anaia eta Leila lankidea izan zituen gogoan txapela, garaikurra eta diploma jasotzerakoan: “Salmentetan laguntzeaz gain, batez ere errekonozimendua egiteko balio du; ahuntz gaztek esnekien artean bere tokia izateko balio izango du”. Hori gutxi ez, eta iaz ahuntz gazta onduen saria irabazi eta gero, aurten lorpena errepikatu dute.

Bi egunez Euskal Herrian ekoiztutako gazta eta esneki mota guztiak ezagutzeko eta dastatzeko aukera egon da, Tolosa beste behin “erreferentziazko gune” bilakatuz. Barikuan [azaroak 3] sektoreko profesionalak elkartu ziren Beotibar pilotalekuan antolatutako Euskal Herriko gazta mahaia” kongresuan. “Bertan ekoitzitako gazta ugari ezagutzeko dastaketa gidatuak errepikatu ziren . Aurten ez da bestelakoa izan, eta txanda guztietako txartelak aurrez agortuta zeudela egin dira”, azaldu dute antolatzaileek.

Larruz gazta Euskal Herriko onena.JPG

Iban Muniozguren, sariagaz. Argazkia: Leartiker

Zapatuan [azaroak 4] elkarrizketak mokadu bilakatu ziren, 25 ekoizlek postua jarri zuten herriko plazan egindakoa azoka berezian. Familia ugari gerturatu ziren “esnetan” espaziora txekorrak nola elikatu, esne motak bereiztu eta esnekiak sortzeko prozesuaren nondik norakoak ezagutu ahal izateko, batez ere etxeko txikienek.

Elkarlanean. Antolatzaileek azpimarratu dute lehiaketa zein azoka “arrakastatsua” izan dela: “Bigarrenez eragile ezberdinen artean elkarlanean antolatutako topaketa hau indartsu dagoela ikusi ahal izan dugu. Sektoreak ere erantzun du, eta Euskal Herriko gazta eta esneki ekoizleen lana balorean jartzea denez ekimen hauen helburuetako bat, emaitzarekin kontentu gaude. Azken, batean, gazta, esnekiak, baita esnea bera ere, gure elikaduraren oinarri dira, eta hala izan dadin, balioan jarri behar dugu. Eta, hori, gozatuz egin badaiteke, are hobeto”.

Lea-Artibai eta Mutrikuko albisteak euskaraz, libre eta kalitatez jaso nahi dituzu? Horretarako zure babesa ezinbestekoa dugu. Egin zaitez HITZAkide! Zure ekarpenari esker, euskaratik eginda dagoen tokiko informazio profesionala garatzen eta indartzen lagunduko duzu.

Egin HITZAkide

Azken 3 egunetako irakurrienak

 

 

Asteko albiste garrantzitsuenen buletina jaso nahi?

Buletina barikuetan bidaltzen da, eta Lea-Artibai eta Mutrikuko asteko berri nagusiak biltzen ditu.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 94-684 44 36
  • lea-artibai@hitza.eus
  • Arretxinaga etorbidea, 1 - 48270 Markina-Xemein
  • Publizitatea
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.