Bilatu
Sartu
  • izan HITZAKIDE
  • zozketak
  • eskaintzak
  • hemeroteka
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Herriak
      • Amoroto
      • Aulesti
      • Berriatua
      • Etxebarria
      • Gizaburuaga
      • Ispaster
      • Lekeitio
      • Markina-Xemein
      • Mendexa
      • Munitibar
      • Mutriku
      • Ondarroa
      • Ziortza-Bolibar
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritziak
      • Kronikak
      • Publirreportajeak
  • Agenda
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
    • Hitz eta Pitz
  • Agurrak / Eskelak
    • Zorion agurrak
    • Eskelak
  • Zerbitzu gida
  • Bereziak
    • Emakumeak Lerroburura
    • Adimen A.
    • Naturan barrena
    • Euskaldunak Australian
  • Nor gara
  • Hitzakide
    • izan HITZAKIDE
    • Sartu Hitzakide atalera
  • Publizitatea
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
  • izan HITZAKIDE
  • zozketak
  • eskaintzak
  • hemeroteka
Sartu

Julen Erezuma: 'Micheliñik bako izarra'

2016/04/08
Sarri askotan pentsatu izan dot ogibidez erratu nintzela. Goi mailako ziklo formatibo bategaz, automoziñoko munduko enpresa baten lan eiten dot. Beti esan dodan moduen, ez naz bertsolari konsideretan, nahiz eta batzuk holanik katalogatu nire burue. Eta are gitxiau idazle, nire pinitoak egin arren noz ala noz zutabe honegaz. Nire fazebukeari bistadizo bat bota ezkero, errez ohartu zeinkie nire afiziño handixenetakoa, handixena ez badan, jatie eta edatie dala. Baña ez edozer jatie! «Nos ha jodido!» esango deu askok. Baña holan da. Mustur fiñeko jatune naz. Jatie beste, sukaldatzie gustetan jakona. Baña brasan sukaldatzie da nire debilidadie. Nire lagunek testigu, ez dekodala arazorik egun guztixe brasaren txingarren bueltan pasetako bestientzat jatekoa preparetan. Baña gaitik urruntzen nabil. Jatie eta edatie atsegin dodaz, eta horregaz argitzen dot nire ogibidiek zein behar zeukeen: kritiko gastronomiko. Horregaitzik geur, danok ezagutuko dozuen jatetxe bateri buruz berba ein gura neuke. Seguru askok, jatetxe zehatz horretaz berba egiten dodanien, nire mustur fiñen tituloa kenduko dostazuela, baña bardin jat. Badan Gernikaldien aipamenik biher ez daben jatetxe mundial bat. Bertara sartze hutsegaz, enkanto berezi bat dekon jatetxe bat. Beren dekoraziñoa ez da izengo geur egun horren modan dauen bezain moderno eta minimalistie. Egixe esan, askon ustetan barriztasun bat behar leuke, baña bere enkantoak horretan datza. Magia berezi bat deko. Ja kamareruek bezeroak ze hurbiltasunegaz tratetan dabezan ikustie gozagarri eiten jat. Marianito preparau bat hartu eta jateko prest, jantokire pasetan gara. Ate doble horretatik igaroterakoan… iraganera itzultzen gara. Zerbitzari gehixenak arropa klasikoz eta, eurek be, nehiko klasikokoak (jejeje). Baña mahaixen jesarri eta hor hasten da nire plazerra. Nire amuma izan ahalko zan andra xamur hori hurbiltzen danien… Arrain zopie, edo indijabak… Legatza… Txipixek… Kalloak eta musturrek… Tostadak… Arroz esnie… Etxien jaten banengolez. Lapikoa atara eta mahai ganien izten dautsuenien… Edo ez dozunien amaitxu eta bultzadatxu hori emoten dautzuenien «ey, hori ez dozu hor itziko ezta?». Ama eta amumak dekozuezenok igual ez dozuez nik beste aprezieko detaile horrek. Lehen esan dot nik mustur fiñe dekodala, eta honegaz erakutsi nahi dodana da askotan ez dauela zertan 150€ edo 200€ ordainduko doguzan jatetxe baten bille ibili. Izenik esan biherrik ez dekon, baña seguru danok ze jatetxe dan dakizuen honek urtiek daroaz erakusten ona eta merkie ez dauzela hasarratute alkarregaz. Eta bestela joan egunen baten eguerdi aldera eta jarri tabernatik jatetxera pasetan dan jente ejerzitoa zenbatzen. Pertsona bat erratu lei, baña horrenbeste sartu-urten dauenien, zeozer esan gura deu. Eta bukatzeko esango dot, ez dabela euko Michelin izar bat, baña niretzako behintzet, izarrak asko dekoz bertan lanean. Bueno, ta Mitxi-lin bat be bai! Beraz… hurreratzen zarienok, igual han eingo dogu topo. On egin!

Lea-Artibai eta Mutrikuko albisteak euskaraz, libre eta kalitatez jaso nahi dituzu? Horretarako zure babesa ezinbestekoa dugu. Egin zaitez HITZAkide! Zure ekarpenari esker, euskaratik eginda dagoen tokiko informazio profesionala garatzen eta indartzen lagunduko duzu.

Egin HITZAkide

Azken 3 egunetako irakurrienak

 

 

Asteko albiste garrantzitsuenen buletina jaso nahi?

Buletina barikuetan bidaltzen da, eta Lea-Artibai eta Mutrikuko asteko berri nagusiak biltzen ditu.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 94-684 44 36
  • lea-artibai@hitza.eus
  • Arretxinaga etorbidea, 1 - 48270 Markina-Xemein
  • Publizitatea
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.