Bilatu
Sartu
  • izan HITZAKIDE
  • zozketak
  • eskaintzak
  • hemeroteka
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Herriak
      • Amoroto
      • Aulesti
      • Berriatua
      • Etxebarria
      • Gizaburuaga
      • Ispaster
      • Lekeitio
      • Markina-Xemein
      • Mendexa
      • Munitibar
      • Mutriku
      • Ondarroa
      • Ziortza-Bolibar
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritziak
      • Kronikak
      • Publirreportajeak
  • Jolastu geugaz!
  • Agenda
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
    • Hitz eta Pitz
  • Agurrak / Eskelak
    • Zorion agurrak
    • Eskelak
  • Zerbitzu gida
  • Bereziak
    • Emakumeak Lerroburura
    • Adimen A.
    • Naturan barrena
    • Euskaldunak Australian
  • Nor gara
  • Publizitatea
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
  • izan HITZAKIDE
  • zozketak
  • eskaintzak
  • hemeroteka
Sartu
AisiaEkonomiaGizarteaUdala

Txipiroiaren gastronomia jardueren zortzigarren ekitaldia ospatuko da Lekeition

Lekeitio
2014/10/22
Tximinoi erroak Urriaren 24tik azaroaren 2ra antolatu ditu jardunaldiak Lekeitioko Udalak, “itsasoa, arrantza eta itsasoko bizimoduagaz daukan harreman bereziaren omenaldi gisa”, eta hamar egunetan, herritar zein bisitariek era askotako proposamenak edukiko dituzte txipiroiagaz gozatzeko. Urtero modura, Txipi-pintxo ibilbidea egongo da, hau da, Lekeitioko tabernetan txipiroi pintxoak dastatzeko aukera. 25 tabernak hartuko dute parte aurten jardunaldietan: Aisia Lekeitio, Atxarte, Batzoki, Galarrena, Gallo, Gau Txori, Goitiko, Gol, Guria, Ioar, Itxas alde, Kaia, Kaixarranka, Leihope, Lumentza, Maite, Mantxua, Marina, Norai, Oskarbi, Piñupe, Prim, Tia Fran, Trinkete eta Willowsek. Urriaren 25ean eta 26an, eta azaroaren 1ean eta 2an egongo dira txipi-pintxoak taberna horietan guztietan. Horretaz gainera, Lekeitioko jatetxeek txipiroia osagai nagusi daukaten platerak eskainiko dituzte jardunaldiak dirauten egun guztietan. Zortzi jatetxek parte hartuko dute aurtengo jardunaldietan: Aroak, Egañak, Goitikok, Batzokiak, Aisiak, Jubilatuen etxeak, Beitia Barrik eta Mantxuak. Jatetxe bakoitzak txipiroiek era ezberdinean prestatuko ditu. Horrela, txipiroiak plantxan edo bere tintan edo tipulagaz jan ahalko dira besteak beste. tximinoi pintxoa “Txipiroia antzinatik dugu Lekeitioko osagai gastronomiko adierazgarrienetakoa. Egun, Lekeitioko ontzien artean gutxi dira, kopuru txikian txipiroia arrantzatzen aritzen direnak; nahiz eta, itsas herri honetan txipiroiaren arrantza antzinatik datorren”, azaldu du udalak. Ardo dastaketa eta bisita Mikel Garaizabal enologo eta sommelieraren eskutik jatorri deitura duten Arabako Errioxako ardo eta hiru txakolinen dastaketa egiteko aukera egongo da azaroaren 2an Barandiaran aretoan. Ardo dastaketa txipi pintxoz lagunduta egongo da. Parte hartzeko, ezinbestekoa izango da aldez aurretik Lekeitioko Turismo Bulegoan izena ematea. Bestalde, Sosoaga Dolarea ikusteko aukera ere egongo da. Horretarako bisita gidatuak antolatu ditu udalak azaroaren 1ean 12:00etan eta 13:00etan. TXIMINOI_JARDUNALDIAK Txiki-Txoko Umeek ere izango dute txipiroiaren jardunaldietan parte hartzeko aukera. Txiki-Txoko izenagaz dastamenaren heziketa tailerrak antolatuko ditu umeentzako Lekeitioko Aisialdi Taldeak. Hiru tailer egongo dira:
  • Tximinoiak margotzen. 3- 5 urte bitartekoentzat, Eskolapeko erakusketa artetoan. Barikuan eta zapatuan margotu eta herria apainduko dute. Ordutegia: 17:00etatik 20:00etara.

  • Tximinoi arrantz tailerra. 6-11 urte bitartekoentzat, Gazte Gunean. Barikuan margotu egingo dute, eta zapatuan tximinoiak harrapatzera joango dira. Horretarako bakoitzak bere kanabera eraman beharko du. Ordua: 17:00etatik 20:00etara.

  • Tximinoiak sukaldatzen. 11urtetik gorakoentzat, Gazte Gunean. Txipiroiak sukaldatzeko era desberdinak ikasiko dituzte gazteek zapatuan. Txipiroi erroak eta txipiroiak saltza beltzean sukaldatuko dituzte, eta gero gauean afaldu. Ordua: 18:00etatik 23:00etara.

Lea-Artibai eta Mutrikuko albisteak euskaraz, libre eta kalitatez jaso nahi dituzu? Horretarako zure babesa ezinbestekoa dugu. Egin zaitez HITZAkide! Zure ekarpenari esker, euskaratik eginda dagoen tokiko informazio profesionala garatzen eta indartzen lagunduko duzu.

Egin HITZAkide

Azken 3 egunetako irakurrienak

 

 

Asteko albiste garrantzitsuenen buletina jaso nahi?

Buletina barikuetan bidaltzen da, eta Lea-Artibai eta Mutrikuko asteko berri nagusiak biltzen ditu.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 94-684 44 36
  • lea-artibai@hitza.eus
  • Arretxinaga etorbidea, 1 - 48270 Markina-Xemein
  • Publizitatea
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.