Bilatu
Sartu
  • izan HITZAKIDE
  • zozketak
  • eskaintzak
  • hemeroteka
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Herriak
      • Amoroto
      • Aulesti
      • Berriatua
      • Etxebarria
      • Gizaburuaga
      • Ispaster
      • Lekeitio
      • Markina-Xemein
      • Mendexa
      • Munitibar
      • Mutriku
      • Ondarroa
      • Ziortza-Bolibar
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritziak
      • Kronikak
      • Publirreportajeak
  • Jolastu geugaz!
  • Agenda
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
    • Hitz eta Pitz
  • Agurrak / Eskelak
    • Zorion agurrak
    • Eskelak
  • Zerbitzu gida
  • Bereziak
    • Emakumeak Lerroburura
    • Adimen A.
    • Naturan barrena
    • Euskaldunak Australian
  • Nor gara
  • Publizitatea
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
  • izan HITZAKIDE
  • zozketak
  • eskaintzak
  • hemeroteka
Sartu
Gizartea

Beikozinik irabazi du Ondarroako III. Antxoa Pintxo Lehiaketa

Eguazten [maiatzak 15] iluntzean egin zuten Ondarroako III. Antxoa Pintxo Lehiaketa Beikozini aretoan. Aurten, estreinako, lehiaketa aurreratu egin dute, eta antolatzaileak pozik geratu dira tabernarien erantzunagaz. Zazpi tabernek parte hartu dute.

Beikozini pintxo irabazleagaz Beikoziniko lantaldeko kideak, pintxo irabazleagaz
Nerea Bedialauneta Alkorta
Ondarroa
2019/05/16

Pantxan erretako antxoa hezurra protagonista duen Beikoziniren Mar Fafaco pintxoak irabazi du bigarrenez Antxoa Pintxo Lehiaketa. Sortzaileek Senegal eta Euskal Herria anaikidetu nahi izan dituzte mokaduagaz . “Euskal Herrira bizitza berri baten bila itsasoz etorri diren guztiei keinu egin nahi diegu pintxoagaz”.

Hain zuzen ere, antxoa hezurrak txundituta utzi zituen epaimahaikideak. “Antxoaren hezurrak ikutu berezia eman dio pintxoa, eta sekulako antxoa zaporea eman dio; harrituta utzi gaitu. Pintxoa asko gustatu zaigu. Pintxoak bigunaren eta kurruskariaren, eta gozoaren eta gaziaren kontraste handia du”.

 

Lehiari dagokionez, parte hartu zuten Torrepe, Txanpa, Apallu, Sutargi, Gau-Argi, Beikozini eta Cantabricoko tabernariek pintxoa egiteko beharrezko osagaiak prestatuta ekarri zituzten, eta azkenik, platerean ipini eta aurkeztu zituzten. Osagai nagusia pintxoa izan bazen ere, askotariko osagaiak laguntzaileak erabili zituzten parte hartzaileek: piperrak, berakatza, porrua, tomatea, marmelada… Antxoa ere hainbat eratara prestatu zuten.

Parte hartzaileak prestaketa lanak egiten ibili ziren tartean, epaimahaia osatu zuten Agurtzane Iriondo, Josebe Anakabe eta Aitor Belaustegi sukaldariak aretoaren kanpoan egon ziren, pintxo bakoitza zeinena zen ez jakiteko. Ondoren, dastaketa hasi zuten, eta pintxo bakoitza puntuatzerako garaian mokaduaren aurkezpena, zaporea eta teknika eduki zituzten kontutan.

Sari banaketa ekitaldia zapatuan [maiatzak 18] banatuko dute, Zilarrezko Antxoagaz batera. Hori bai, antolatzaileek aurreratu dutenez, Beikozinikoek ezingo dute datorren urteko lehiaketara aurkeztu. “Aurtengo irabazlea ezingo da datorren urtean aurkeztu. Nahi baldin badu, epaimahaian egoteko aukera edukiko du”. 

Sailkapena:

1. Beikozini: 27 puntu.

2. Sutargi: 23,5 puntu.

3. Txanpa: 23 puntu.

4. Cantabrico: 20,5 puntu.

5. Torrepe: 18 puntu.

6. Apallu: 15 puntu.

7. Gau-Argi: 14,75 puntu.

_DSC9025
_DSC9025
_DSC9028
_DSC9028
_DSC9035
_DSC9035
_DSC9041
_DSC9041
_DSC9043
_DSC9043
_DSC9045
_DSC9045
_DSC9046
_DSC9046
_DSC9048
_DSC9048
_DSC9051
_DSC9051
_DSC9054
_DSC9054
_DSC9055
_DSC9055
_DSC9058
_DSC9058
_DSC9059
_DSC9059
_DSC9063
_DSC9063
_DSC9065
_DSC9065
_DSC9066
_DSC9066
_DSC9067
_DSC9067
_DSC9077
_DSC9077
_DSC9092
_DSC9092
_DSC9101
_DSC9101
_DSC9105
_DSC9105
_DSC9111
_DSC9111
_DSC9119
_DSC9119
_DSC9123
_DSC9123
_DSC9126
_DSC9126
_DSC9130
_DSC9130

Lea-Artibai eta Mutrikuko albisteak euskaraz, libre eta kalitatez jaso nahi dituzu? Horretarako zure babesa ezinbestekoa dugu. Egin zaitez HITZAkide! Zure ekarpenari esker, euskaratik eginda dagoen tokiko informazio profesionala garatzen eta indartzen lagunduko duzu.

Egin HITZAkide

Azken 3 egunetako irakurrienak

 

 

Asteko albiste garrantzitsuenen buletina jaso nahi?

Buletina barikuetan bidaltzen da, eta Lea-Artibai eta Mutrikuko asteko berri nagusiak biltzen ditu.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 94-684 44 36
  • lea-artibai@hitza.eus
  • Arretxinaga etorbidea, 1 - 48270 Markina-Xemein
  • Publizitatea
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.