Bilatu
Sartu
  • izan HITZAKIDE
  • zozketak
  • eskaintzak
  • hemeroteka
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Herriak
      • Amoroto
      • Aulesti
      • Berriatua
      • Etxebarria
      • Gizaburuaga
      • Ispaster
      • Lekeitio
      • Markina-Xemein
      • Mendexa
      • Munitibar
      • Mutriku
      • Ondarroa
      • Ziortza-Bolibar
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritziak
      • Kronikak
      • Publirreportajeak
  • Jolastu geugaz!
  • Agenda
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
    • Hitz eta Pitz
  • Agurrak / Eskelak
    • Zorion agurrak
    • Eskelak
  • Zerbitzu gida
  • Bereziak
    • Emakumeak Lerroburura
    • Adimen A.
    • Naturan barrena
    • Euskaldunak Australian
  • Nor gara
  • Hitzakide
    • izan HITZAKIDE
    • Sartu Hitzakide atalera
  • Publizitatea
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
  • izan HITZAKIDE
  • zozketak
  • eskaintzak
  • hemeroteka
Sartu
Gizartea

Larruz Gaztak brontzezko sari bat irabazi du World Cheese Awards lehiaketan

Markina-xemeindarrak lehenengoz aurkeztu dira lehiaketara, sei hilabete inguruko ahuntz gazta onduagaz. Munduko Txapelduna Portugalgo Quinta do Pomar gaztandegia izan da.

World Cheese Awards 2024 Aurkeztutako gazta guztiak, mahaietan banatuta.World Cheese Awards
Garaia Pagola Urriza
Markina-Xemein
2024/11/18

World Cheese Awards lehiaketa gazta munduan egiten den nazioarteko lehiaketarik garrantzitsuena da, eta hamaika izan dira azken urteetan euskal gaztandegiek irabazi dituzten sariak. Aurtengo lehiaketara 4.786 gazta aurkeztu dituzte 47 herrialdetako gaztagileek, eta joan den barikuan ospatu zuten lehiaketa Portugalen. Ia 4800 gaztaren artetik, Markina-Xemeinera ere heldu da saria: Larruz gaztak brontzezko dominetako bat eskuratu du.

Parte hartzaile errekorra lortuta, “akzioz betetako eguna” izan zela esan dute. Urtero bezala, hainbat fasetan banatuta ospatu zuten lehiaketa. 104 mahaitan banatu zituzten gazta guztiak, eta hiru orduz, bi edo hiru laguneko taldeetan banatuta epaitu zituzten gaztak. Hainbat izan dira kontuan hartu dituzten alderdiak, besteak beste, itxura, usaina, ehundura, ahogozoa eta zaporea. Hori horrela, dominarik ez edo bontzezko, zilarrezko edo urrezko dominak banatu zituzten.

Ostean, mahai bakoitzeko gazta bat aukeratzen dute epaileek, eta gazta horri Super Urrea saria ematen diote. Super Urre guztien artetik, beste aukeraketa bat egin zuten eta 14 onenak aukeratu zituzten. Horien artetik irteten da urteko Munduko Txapelduna; aurtengoan, Portugalgo Quinta do Pomar gaztandegiko Quijo de Ovelha Amanteigado gaztak irabazi du txapelketa, 86 puntugaz. 2016 urtean lortu zuen Baskaranek World Cheese Awards lehiaketako Super Urre saria Santa Mañe izeneko gazta onduagaz.

Sariagaz, “oso pozik”. Iaz II. Euskal Herriko Gazta eta Esneki lehiaketara aurkeztu ziren Larruz gaztandegiko Gorka eta Iban Muniozguren eta Leila Ortiz, eta Euskal Herriko gaztarik onenaren saria lortuta itzuli ziren etxera. Wolrd Cheese Awards lehiaketara, aldiz, aurten aurkeztu dira lehenengoz, eta “oso pozik” jaso dute brontzezko domina: “Sari oso-oso garrantzitsua da. Guk aurten estreinakoz bidali dugu gazta, eta lehenengoz aurkeztu eta saria irabaztea, sekulakoa izan da. Oso pozik gaude sariagaz”.

Ahuntz gazta ondua izan da bidali dutena: “Bozpasei hilabeteko gazta izan da bidali duguna. Batzuk probatu genituen, eta hori zaporez ondo ikusi genuen. Gazta oso-oso ona zen, sekulako ehundura zuen, ahogozoa ere bai… kalitate handikoa. Azken finean, halako sariek bide onetik goazela berresten digute. Sari garrantzitsua eta esanguratsua da, eta guretzako sekulako poza izan da”.

Iban Muniozgurenen Larruz gazta Euskal Herriko onena

Iban Muniozguren, sariagaz. Argazkia: Leartiker.

Lea-Artibai eta Mutrikuko albisteak euskaraz, libre eta kalitatez jaso nahi dituzu? Horretarako zure babesa ezinbestekoa dugu. Egin zaitez HITZAkide! Zure ekarpenari esker, euskaratik eginda dagoen tokiko informazio profesionala garatzen eta indartzen lagunduko duzu.

Egin HITZAkide

Azken 3 egunetako irakurrienak

 

 

Asteko albiste garrantzitsuenen buletina jaso nahi?

Buletina barikuetan bidaltzen da, eta Lea-Artibai eta Mutrikuko asteko berri nagusiak biltzen ditu.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 94-684 44 36
  • lea-artibai@hitza.eus
  • Arretxinaga etorbidea, 1 - 48270 Markina-Xemein
  • Publizitatea
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.