Bilatu
Sartu
  • izan HITZAKIDE
  • zozketak
  • eskaintzak
  • hemeroteka
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Herriak
      • Amoroto
      • Aulesti
      • Berriatua
      • Etxebarria
      • Gizaburuaga
      • Ispaster
      • Lekeitio
      • Markina-Xemein
      • Mendexa
      • Munitibar
      • Mutriku
      • Ondarroa
      • Ziortza-Bolibar
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritziak
      • Kronikak
      • Publirreportajeak
  • Jolastu geugaz!
  • Agenda
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
    • Hitz eta Pitz
  • Agurrak / Eskelak
    • Zorion agurrak
    • Eskelak
  • Zerbitzu gida
  • Bereziak
    • Emakumeak Lerroburura
    • Adimen A.
    • Naturan barrena
    • Euskaldunak Australian
  • Nor gara
  • Publizitatea
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
  • izan HITZAKIDE
  • zozketak
  • eskaintzak
  • hemeroteka
Sartu
Gizartea

Lea Artibai Ikastetxeak eta Basque Culinary Centerrek lankidetza proiektu bat egin dute

Lea Artibai Ikastetxeko hamar ikaslek eta Basque Culinary Centerreko 39 ikaslek elikagai berritzaileak sortzeko aholkularitza gastro-teknologikoan oinarritutako ariketa erreala egin dute.

Lea Artibai Ikastetxea Basque Culinary Center Proiektuan parte hartu duten bi zentroetako ikasleak. Argazkia: Lea Artibai Ikastetxea
Asier Alkorta
Markina-Xemein
2019/02/07

Lea Artibai Ikastetxeko Elikagaien Industriako Prozesuak eta Kalitatea prestakuntza zikloko bigarren mailako hamar ikaslek eta Basque Culinary Centerreko Gastronomia eta Sukaldaritza Arteetako Graduko Elikagaien Garapen eta Teknologia espezializazioko laugarren mailako 39 ikaslek egin dute ariketa. “Ikasleek produktu berritzaileen sorrerako aholkulari gisa bertatik bertara lan egiteko aukera izan dute”, esan dute Lea Artibai Ikastetxeko arduradunek.

Bi zentroen arteko lankidetza hitzarmenari esker, ikasleek iazko irailean hasi zuten proiektua, eta guztira zazpi saio egin dituzte; bi zentroetan lan egin dute. Besteak beste, ondoko elikagaien gastronomia eta teknologia aholkularitza zerbitzuan lan egin dute ikasleek: koji-hestebetea, tofu chips-ak, artisau ogia egiteko aurre-nahasketak, olo-algarroba bizkotxoa, landare natillak eta Tolosako babarrunekin egindako natto snakc-ak.

Lea Artibai Ikastetxea Basque Culinary Center lankidetza

Ikasleak, saioetako baten. Argazkia: Lea Artibai Ikastetxea

“Ikasleen artean elkarlanerako dinamika bat sortzea helburu hartuta, proiektua taldekako lanean oinarritu da, eta talde bakoitzean bi zentroetako ikasleek parte hartu dute”. Irailetik hona, ikasleek askotariko lanak burutu dituztela esan dute: osagai eta formulazio proposamenak aurkeztu, produktu berriak ekoizteko beharrezko metodologiei buruzko txostenak eta ebaluazio inkestak egin… “Azken finean, produktu berri edota berritzaileak sortzeko gastronomia eta teknologia ahokularitzarako elkarlaneko ariketa erreal bat egin dute ikasleek”.

Produktu bakoitzagaz eginbdako proiektuen defentsa ere egin zuten ikasleek urtarrilaren 31n, eta hori eginda proiektua bukatutzat eman zuten. Bi zentroek elkarlanaren balorazio positiboa egin dute. “Pozik gaude jasotako emaitzekin”. Gainera, etorkizunean ere elkarlanean aritzeko asmoa erakutsi dute.

Lea Artibai Ikastetxea Basque Culinary Center proiektu

Proiektuan parte hartu duten ikasleak. Argazkia: Lea Artibai Ikastetxea

Lea-Artibai eta Mutrikuko albisteak euskaraz, libre eta kalitatez jaso nahi dituzu? Horretarako zure babesa ezinbestekoa dugu. Egin zaitez HITZAkide! Zure ekarpenari esker, euskaratik eginda dagoen tokiko informazio profesionala garatzen eta indartzen lagunduko duzu.

Egin HITZAkide

Azken 3 egunetako irakurrienak

 

 

Asteko albiste garrantzitsuenen buletina jaso nahi?

Buletina barikuetan bidaltzen da, eta Lea-Artibai eta Mutrikuko asteko berri nagusiak biltzen ditu.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 94-684 44 36
  • lea-artibai@hitza.eus
  • Arretxinaga etorbidea, 1 - 48270 Markina-Xemein
  • Publizitatea
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.