Bilatu
Sartu
  • izan HITZAKIDE
  • zozketak
  • eskaintzak
  • hemeroteka
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Herriak
      • Amoroto
      • Aulesti
      • Berriatua
      • Etxebarria
      • Gizaburuaga
      • Ispaster
      • Lekeitio
      • Markina-Xemein
      • Mendexa
      • Munitibar
      • Mutriku
      • Ondarroa
      • Ziortza-Bolibar
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritziak
      • Kronikak
      • Publirreportajeak
  • Agenda
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
    • Hitz eta Pitz
  • Agurrak / Eskelak
    • Zorion agurrak
    • Eskelak
  • Zerbitzu gida
  • Bereziak
    • Emakumeak Lerroburura
    • Adimen A.
    • Naturan barrena
    • Euskaldunak Australian
  • Nor gara
  • Hitzakide
    • izan HITZAKIDE
    • Sartu Hitzakide atalera
  • Publizitatea
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
  • izan HITZAKIDE
  • zozketak
  • eskaintzak
  • hemeroteka
Sartu
Kirola

Nahia Quincocesek Euskal Herriko Kronoesprint Txapelketa irabazi du

Mendexarrak 27 minutu eta 50 segundoko denboragaz irabazi du txapelketa. Ia bost minutuko aldea atera zion bigarrenari.

Argazkia: Euskal Mendizale Federazioa
Aintzina Monasterio Maguregi
Mendexa
2022/01/11

Mendexarrak eta Iñigo Martinez de Albornoz donostiarrak irabazi dute Euskal Herriko Kronoesprint Txapelketa asteburuan, Candanchun (Aragoi, Espainia). Zapatu gaueko [urtarrilak 8] kronosprintean 45 eskiatzailek parte hartu zuten. Horiek, 30 sedundoko tarteagaz banaka irtenda launa igoera eta jaitsiera –horietatik bi oinez, motxilan eskiak eramanda– eta zazpi trantsizioko ibilbidea egin zuten.

Quincocesek 27 minutu eta 50 segundoko denboragaz irabazi du txapelketa. Ia bost minutuko aldea atera zion bigarrenari. Leire Ezpeleta geratu zen txapeldunorde, proba 32 minutu eta 33 segundotan amaituta, eta Lur Basterretxea sailkatu zen hirugarren postuan (37.19).

Quicoces: “Beste urte batzuekin alderatuta, ez nintzen heldu hain buru-belarri prestatuta. Gustura geratu nintzen egindako karreragaz”

Gizonezkoen podiumari dagokionez, 21 minutu eta 20 segundotan burutu zuen proba txapeldunak, eta harengandik ia hiru minutura Jon Ander Aranburuk (24.16). 20 segundoko aldea baino ez zen egon bigarren eta hirugarren sailkatuen artean. Rafa Urbizuk osatu zuen podiuma (24.36).

Proba “oso polita” izan zela dio kirolari mendexarrak, eta txapela lortuta, “pozik” dago: “Ahalik eta ondoen egitera irten nintzen, besteen erreferentziak oso ondo jakin barik. Beste urte batzuekin alderatuta, ez nintzen heldu hain buru-belarri prestatuta. Gustura geratu nintzen egindako karreragaz”.

Euskal Herriko banakako txapelketa eta bertikala otsailaren 19an eta 20an jokatuko dituzte Izaban, eta han ere ariko da Quincoces. Proba luzeagoa izango da, eta “printzipioz, gogorra”. Bestalde, datorren astean Espainiako Koparen bigarren proban parte hartuko du, Panticosan.

Mendexarrak dio lasterketa luzeetan laburretan baino gehiago gozatzen duela

Lasterketa luzeagoak, distantzia luzekoak dira bere aurtengo helburuak, Grande Course nazioarteko zirkuitukoak, alegia. Martxoan parte hartuko du horietan: “Pirinioetan eta Alpeetan lehiatzen ditugun etapaz osatutako karrerak dira, gogorrak eta politak. Gehien gustatzen zaizkidanak horiek dira, eta momentu honetan niri hobeto egokitzen zaizkidanak”. Horietan laburretan baino gehiago gozatzen du. Pierra Menta (martxoak 9-13), Altitoy (martxoak 19 eta 20), eta Tour du Rutor (martxoaren 31tik apirilaren 2ra) lehiatzea aurreikusi du.

Mendexarrak iazko apirilean iragarri zuen Munduko Kopako probak lehiatzeari utziko ziola.

Lea-Artibai eta Mutrikuko albisteak euskaraz, libre eta kalitatez jaso nahi dituzu? Horretarako zure babesa ezinbestekoa dugu. Egin zaitez HITZAkide! Zure ekarpenari esker, euskaratik eginda dagoen tokiko informazio profesionala garatzen eta indartzen lagunduko duzu.

Egin HITZAkide

Azken 3 egunetako irakurrienak

 

 

Asteko albiste garrantzitsuenen buletina jaso nahi?

Buletina barikuetan bidaltzen da, eta Lea-Artibai eta Mutrikuko asteko berri nagusiak biltzen ditu.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 94-684 44 36
  • lea-artibai@hitza.eus
  • Arretxinaga etorbidea, 1 - 48270 Markina-Xemein
  • Publizitatea
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.