Bilatu
Sartu
  • izan HITZAKIDE
  • zozketak
  • eskaintzak
  • hemeroteka
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Herriak
      • Amoroto
      • Aulesti
      • Berriatua
      • Etxebarria
      • Gizaburuaga
      • Ispaster
      • Lekeitio
      • Markina-Xemein
      • Mendexa
      • Munitibar
      • Mutriku
      • Ondarroa
      • Ziortza-Bolibar
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritziak
      • Kronikak
      • Publirreportajeak
  • Agenda
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
    • Hitz eta Pitz
  • Agurrak / Eskelak
    • Zorion agurrak
    • Eskelak
  • Zerbitzu gida
  • Bereziak
    • Emakumeak Lerroburura
    • Adimen A.
    • Naturan barrena
    • Euskaldunak Australian
  • Nor gara
  • Hitzakide
    • izan HITZAKIDE
    • Sartu Hitzakide atalera
  • Publizitatea
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
  • izan HITZAKIDE
  • zozketak
  • eskaintzak
  • hemeroteka
Sartu
Kultura

Sukaldaritza, aniztasunerako bide

Herrialde ezberdinetako sukaldaritza ikastaroak antolatu dituzte Berriatuan, herritarren arteko saretzea sustatzeko.

Alex Uriarte Atxikallende
Berriatua
2023/05/24

Berriatuko Udalak, Herri Hezitzailea erakundeagaz elkarlanean, “urrats bat gehiago” egingo du aniztasunerako eta herritarren arteko auzolanerako bidean. Azaldu dutenez, maiatzaren 31 eta ekainaren 14a bitartean Anaitasuna elkartean egingo dituzten sukaldaritza ikastaroetako elementurik garrantzitsuena ez da “sukaldaritza bera” izango, horrek “errepresentatzen dituen baloreak baizik”. Estreinakoz egingo dute Berriatuan sukaldaritza tailer hori; izen ematea doakoa da, udaletxean bertan egin behar da, eta bihar amaituko da, 15:00etan.

Udaletik aurreratu dute ikastaroaren jomuga nagusia ez dela izango sukaldaritza ikastea: “Jomuga modura baino, bitarteko legez ulertzen dugu sukaldaritza; helmuga herritarren arteko komunikazioa sustatzea izango da, elkarrekin egon ahal izateko espazio atsegin eta seguru batean”.

Hiru egunetan banatu dute egitasmoa, eta egun bakoitzean gastronomia eredu jakin bati egingo diote keinu, “loturak sortzeko eta jakintza partekatzeko asmoz”. Maiatzaren 31n Euskal Herriko eta tokiko gastronomia landuko dute. Ekainaren 7an, berriz, Senegalgoaren ingurukoak jorratuko dituzte: “Bertako jende ugari dago Berriatuan; atzerritik etorritako gehienak senegaldarrak dira”. Ekainaren 14an, azkenengo jardunaldian, Argentinako sukaldaritza izango da nagusi.

Herritarren inplikazioa. Udalerrian erroldatutako 25 herritar inguruk parte hartu ahalko dute ekimenean; antolatzaileek, bestalde, argitu dute parte hartzaileen “erdia” jaiotzaz berriatuarrak izan beharko dela, eta beste erdia, ostera, herrira atzerritik etorritakoa. Zentzu horretan, gainera, herritarrek “interes handia” erakutsi dutela adierazi dute: “Plaza asko, dagoeneko, beteta daude; polita da ikustea herritarrak zelan inplikatzen diren tankera horrelako egitasmoetan”.

Udazkenean beste saio bat egiteko aukera ikusi dute antolatzaileek, beste gastronomia eredu batzuk landuz

Beste alde batetik, udaletik azaldu dute eskuragarri dauden plazak baino jende gehiagok interesa agertuz gero, udazkenean egitasmoa errepikatu egingo dutela, “beste gastronomia eredu batzuetan zentratuz”. Bigarren txanda horretarako itxaron zerrendako lehen postuetara igaroko lirateke udaberrikoan tokirik eduki ez dutenak.

 

 

Lea-Artibai eta Mutrikuko albisteak euskaraz, libre eta kalitatez jaso nahi dituzu? Horretarako zure babesa ezinbestekoa dugu. Egin zaitez HITZAkide! Zure ekarpenari esker, euskaratik eginda dagoen tokiko informazio profesionala garatzen eta indartzen lagunduko duzu.

Egin HITZAkide

Azken 3 egunetako irakurrienak

 

 

Asteko albiste garrantzitsuenen buletina jaso nahi?

Buletina barikuetan bidaltzen da, eta Lea-Artibai eta Mutrikuko asteko berri nagusiak biltzen ditu.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 94-684 44 36
  • lea-artibai@hitza.eus
  • Arretxinaga etorbidea, 1 - 48270 Markina-Xemein
  • Publizitatea
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.