Bilatu
Sartu
  • izan HITZAKIDE
  • zozketak
  • eskaintzak
  • hemeroteka
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Herriak
      • Amoroto
      • Aulesti
      • Berriatua
      • Etxebarria
      • Gizaburuaga
      • Ispaster
      • Lekeitio
      • Markina-Xemein
      • Mendexa
      • Munitibar
      • Mutriku
      • Ondarroa
      • Ziortza-Bolibar
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritziak
      • Kronikak
      • Publirreportajeak
  • Jolastu geugaz!
  • Agenda
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
    • Hitz eta Pitz
  • Agurrak / Eskelak
    • Zorion agurrak
    • Eskelak
  • Zerbitzu gida
  • Bereziak
    • Emakumeak Lerroburura
    • Adimen A.
    • Naturan barrena
    • Euskaldunak Australian
  • Nor gara
  • Publizitatea
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
  • izan HITZAKIDE
  • zozketak
  • eskaintzak
  • hemeroteka
Sartu
Ekonomia

Tripontziak ekimen gastronomikoa hasiko da barikuan

Tripontziak ekimen gastronomikoaren hamabigarren edizioa ospatuko da azaroaren 7tik 30era Debabarrenan. Mutrikuko Pikua jatetxeak ere hartuko du parte ekimenean.

Garazi Burgoa Aldarondo
Mutriku
2025/11/04

Debegesak, Debabarreneko Garapen Agentziak, Tripontziak ekimen gastronomikoaren hamabigarren edizioa jarriko du martxan azaroaren 7tik 30era. Debabarreneko Klub Gastronomikoko kide diren eskualdeko zazpi jatetxek hartuko dute parte, horien artean, Mutrikuko Pikua jatetxea. Hala, parte hartzen duten jatetxeetan bertako produktuekin egindako menu bereziak eskainiko dituzte 38 eurotan.

Debegesatik adierazi dutenez, ekimenaren helburuak garaian garaiko eta bertako produktuen kontsumoa sustatzea eta Debabarreneko establezimenduak eta ekoizleak ezagutaraztea dira. Gainera, aurten ere, Eusko Jaurlaritza turismo eta Gipuzkoako Foru Aldundiko turismo departamentuaren babesa du ekimenak. 

Mutrikuko Pikua jatetxea, Eibarko Baratze Taberna, Elgoibarko Belaustegi, Mallabiko Trabakua Behekoa ets Debako Hiru Bistro, Urgain eta Itsaslabarrak jatetxeek parte hartuko dute, eta uneko eta tokiko produktuekin osatutako platerak eskainiko dituzte, “jatetxe bakoitzak bereak”: “Menuak 38 eurokoak dira: aperitibo bat, sarrera, bi plater nagusi (haragia eta arraina) eta Mendaroko txokolatearekin egindako postrea. Baita ere, Familia Valdelana upeltegiko ardo zuria eta ardo beltza”. 

Debegesatik jakitera eman dutenez, jatetxe bakoitzaren menua dastatzeko beharrezkoa izango da bertara deitu eta erreserba egitea, Tripontziak menua dastatu nahi dela esanez. Hala, jatetxe bakoitzaren menua debabarrenaturismo.com webgunean kontsultatu ahalko du interesdunak. Mutrikuko Pikua jatetxekoari dagokionez, honakoa izango da dastatzeko prestatuko duten menua: Gilda kurruskariak aperitibo gisa, ordubuak salteatuta onddoekin eta gorringo onduarekin hasierarako, zapo solomoa kalabazinean bilduta eta zigala zukuarekin, I. Oyarbide estiloko txerrikumea zatituta, tenperatura baxuan, eta Mendaroko txokolatezko fonduea, dips eta guzti, postre gisa. Hala, norbaitek menua dastatu nahi izanez gero, Pikua jatetxearekin harremanetan jarri beharko litzateke ondorengo telefono zenbakira deituta: 943 603 242. 

Gainera, aurreko urteetan bezala, aurten ere, zozketa bat egingo da Tripontziak ekimenak irauten duen bitartean. Zozketan parte hartzeko jatetxeetan egongo diren kupoiak bete beharko dira, edo bestela, QRa beteta ere parte hartu daiteke. Parte hartzaile guztien artean bi irabazle egongo dira, eta bertako produktuekin osatutako otzara bana irabaziko dute.

 

Lea-Artibai eta Mutrikuko albisteak euskaraz, libre eta kalitatez jaso nahi dituzu? Horretarako zure babesa ezinbestekoa dugu. Egin zaitez HITZAkide! Zure ekarpenari esker, euskaratik eginda dagoen tokiko informazio profesionala garatzen eta indartzen lagunduko duzu.

Egin HITZAkide

Azken 3 egunetako irakurrienak

 

 

Asteko albiste garrantzitsuenen buletina jaso nahi?

Buletina barikuetan bidaltzen da, eta Lea-Artibai eta Mutrikuko asteko berri nagusiak biltzen ditu.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 94-684 44 36
  • lea-artibai@hitza.eus
  • Arretxinaga etorbidea, 1 - 48270 Markina-Xemein
  • Publizitatea
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.