Bilatu
Sartu
  • izan HITZAKIDE
  • zozketak
  • eskaintzak
  • hemeroteka
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Herriak
      • Amoroto
      • Aulesti
      • Berriatua
      • Etxebarria
      • Gizaburuaga
      • Ispaster
      • Lekeitio
      • Markina-Xemein
      • Mendexa
      • Munitibar
      • Mutriku
      • Ondarroa
      • Ziortza-Bolibar
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritziak
      • Kronikak
      • Publirreportajeak
  • Agenda
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
    • Hitz eta Pitz
  • Agurrak / Eskelak
    • Zorion agurrak
    • Eskelak
  • Zerbitzu gida
  • Bereziak
    • Emakumeak Lerroburura
    • Adimen A.
    • Naturan barrena
    • Euskaldunak Australian
  • Nor gara
  • Publizitatea
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
  • izan HITZAKIDE
  • zozketak
  • eskaintzak
  • hemeroteka
Sartu
Gizartea

Larruzek eta Baskaranek sei domina eskuratu dituzte World Cheese Awards lehiaketan

Guztira 5.244 gazta aurkeztu dira lehiaketara, eta Larruzek eta Baskaranek euren mahaiko urrezko, zilarrezko eta brontzezko dominak eskuratu dituzte aurkeztutako gaztekin.

World Cheese Awards World Cheese Awards, Suitzan.World Cheese Awards
Garaia Pagola Urriza
Markina-Xemein
2025/11/19

Beste urte batez, World Cheese Awards lehiaketak eman ditu eman beharrekoak. Munguan egiten den lehiaketarik garrantzitsuenetarikoa da, eta euskal gaztandegiek urtero lortu izan dute sariren bat. Aurtengoan, errekorrak hautsi, eta 5.244 gazta aurkeztu dira guztira, 46 herrialde ezberdinetakoak. Suitzan jokatu zuten lehiaketa, eta Larruz nahiz Baskaran sariak lortuta itzuli dira etxera.

Gaztak ehundaka mahai desberdinetan banatu, eta gazta bakoitzaren itxura, usaina, ehundura, ahogozoa nahiz zaporea aztertzen dituzte 265 epailek; teknologo, saltzaile, kazetari, erosle, sukaldari, ekoizle nahiz esne-industriako profesionalek osatu dute epaimahaia. Hala, gazta bakoitzari dominarik ez edo brontzezko, zilarrezko edo urrezko domina eman zieten. Gainera, mahai bakoitzeko gazta batek Super Urrea saria eskuratzen du, eta horien artetik ateratzen da munduko txapelduna; aurtengoan Suitzako Bergkäserei Vorderfultigen gaztandegiko 18 hilabeteko Gruyere AOP gaztak irabazi du txapelketa, 85 puntugaz. 2016. urtean Baskaranek lortu zuen haren mahaiko Super Urrea saria, Santa Mañe izeneko gazta onduagaz.

World Cheese Awards, Suitzan.

World Cheese Awards, Suitzan.World Cheese Awards

Lea-Artibaiko gaztagileei dagokienez, sei sari eskuratu dituzte. Markina-Xemeingo Larruzek eskuratu berri du Euskal Herriko esne, gazta eta jogurten IV. txapelketako sari nagusia, eta World Cheese Awards lehiaketako sariekin itxiko dute urtea: “Ontze desberdinetako lau gazta bidali genituen, eta zorionez, laurak izan dira sarituak. Guretzat 2025eko kanpaina ixteko modu ezin hobea izan da”. Hiru hilabete eta erdiko gazta onduagaz euren mahaiko urrezko domina lortu zuten, bi hilabete eta erdiko eta lau hilabete eta erdiko gaztekin, zilarrezkoa, eta sei hilabeteko gazta onduagaz, brontzezkoa. Baskarani dagokionez, euren ardi latxen esneagaz egindako bi gazta aurkeztu zituzten, eta zilarrezko eta brontzezko domina bana eskuratu dute.

Datorren urtean Andaluziak hartuko du World Cheese Awards lehiaketa: Kordoban elkartuko dira munduko gaztagilerik onenak.

World Cheese Awards, Suitzan.

World Cheese Awards, Suitzan.World Cheese Awards

 

Lea-Artibai eta Mutrikuko albisteak euskaraz, libre eta kalitatez jaso nahi dituzu? Horretarako zure babesa ezinbestekoa dugu. Egin zaitez HITZAkide! Zure ekarpenari esker, euskaratik eginda dagoen tokiko informazio profesionala garatzen eta indartzen lagunduko duzu.

Egin HITZAkide

Azken 3 egunetako irakurrienak

 

 

Asteko albiste garrantzitsuenen buletina jaso nahi?

Buletina barikuetan bidaltzen da, eta Lea-Artibai eta Mutrikuko asteko berri nagusiak biltzen ditu.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 94-684 44 36
  • lea-artibai@hitza.eus
  • Arretxinaga etorbidea, 1 - 48270 Markina-Xemein
  • Publizitatea
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.