Bilatu
Sartu
  • izan HITZAKIDE
  • zozketak
  • eskaintzak
  • hemeroteka
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Herriak
      • Amoroto
      • Aulesti
      • Berriatua
      • Etxebarria
      • Gizaburuaga
      • Ispaster
      • Lekeitio
      • Markina-Xemein
      • Mendexa
      • Munitibar
      • Mutriku
      • Ondarroa
      • Ziortza-Bolibar
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritziak
      • Kronikak
      • Publirreportajeak
  • Agenda
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
    • Hitz eta Pitz
  • Agurrak / Eskelak
    • Zorion agurrak
    • Eskelak
  • Zerbitzu gida
  • Bereziak
    • Emakumeak Lerroburura
    • Adimen A.
    • Naturan barrena
    • Euskaldunak Australian
  • Nor gara
  • Publizitatea
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
  • izan HITZAKIDE
  • zozketak
  • eskaintzak
  • hemeroteka
Sartu
Ekonomia

Txerri pintxoek eta neguko zaporeek beteko dute Amorotoko frontoia

Zapatuan [abenduak 6] 'Abenduan, on egin' gastronomia azoka egingo dute Amoroton. Neguko bertoko gastronomia dastaketa eta inguruko artisauen azoka txikia egongo dira, txerri pintxoekin batera. Musika eta barra ere egongo da.

Garaia Pagola Urriza
Amoroto
2025/12/04

Abenduari ongietorria egiteko asmoz, azoka baten bueltan elkartzen dira urtero amorotarrak. Aurtengorako ere prest dute dena, eta zapatuan [abenduak 6] herriko frontoira bertaratzeko deia egin diete herritarrei nahiz inguruetako bizilagunei. Amorotoko Kultura Taldeak antolatuta eta Amorotoko Udalaren babesagaz, Abenduan, on egin! gastronomia azoka egingo dute, eguerditik aurrera.

Eguneko protagonistetako bat Amorotoko txerriaren pintxoa izango da; urtero ilara luzea sortzen da pintxoa dastatzeko, eta aurtengoan Telleria baserriko txerria izango da bertaratzen direnek dastatuko dutena. “Txerria frontoian erretzen dute, burduntzian, eta goizeko ordu txikietatik lanean aritzen dira”, adierazi dute antolatzaileek.

Txerriak zeresana emango duen arren, neguko bertoko gastronomia dastaketa ere, ez da atzean geratuko: “Gabonetako jaki tradizionalak dira denak, eta urtero bezala, aurten ere herritarrek prestatuko dute dena. Odolostea eta txistorra, salda, karakolak saltsan, arroz esnea, intxaur saltsa eta sagar saltsa, herriko sagardoa, putxerada Balmasedako erara eta taloa egongo dira”. Gainera, gaztainak ere erreko dituzte, danbolinean. 

Hori gutxi ez, eta inguruko artisauen azoka txikia ere egongo da: “Artisauena berria da. Iaz hasi ginen bizpahiru posturekin, eta aurten apur bat gehiagorekin errepikatzea erabaki dugu. Euskal pastela, ogia, konbutxa, makilak, eskulank batzuk, boltsak eta beste zenbait produktu egongo dira salgai”. Era berean, Amorotoko Eskolaren Gabonetako otzararen zozketarako txartelak ere erosteko aukera egongo da.

Musika jartzeaz arduratuko dira, ostera, Eingo-ko kideak: goiza Iker Allurren trikiti eskolako ikasleek girotuko dute, eta arratsaldea, ostera, Eingo Erromeriako kideek. “Eguerdian geldialdia egiten dugu, eta gustatuko litzaiguke arratsaldean ere jendea frontoira etortzea; giro polita ipintzen dute Eingoko musikariek”, adierazi dute antoaltzaileek. Gainera, arratsaldean musikagaz batera, barra ere zabalduko dute.

Zapatua, abenduak 6.

  • Eguerdian. Gastronomia dastaketa, artisauen azoka txikia eta Amorotoko Eskolaren Gabonetako otzararen zozketarako txartelak, Eingo eskolako trikitilariek alaituta.
  • 14:00etatik aurrera. Burduntzian erretako Amorotoko txerriaren pintxoak salgai.
  • 18:00-20:00. Eingo erromeria eta barra, frontoian.

Lea-Artibai eta Mutrikuko albisteak euskaraz, libre eta kalitatez jaso nahi dituzu? Horretarako zure babesa ezinbestekoa dugu. Egin zaitez HITZAkide! Zure ekarpenari esker, euskaratik eginda dagoen tokiko informazio profesionala garatzen eta indartzen lagunduko duzu.

Egin HITZAkide

Azken 3 egunetako irakurrienak

 

 

Asteko albiste garrantzitsuenen buletina jaso nahi?

Buletina barikuetan bidaltzen da, eta Lea-Artibai eta Mutrikuko asteko berri nagusiak biltzen ditu.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 94-684 44 36
  • lea-artibai@hitza.eus
  • Arretxinaga etorbidea, 1 - 48270 Markina-Xemein
  • Publizitatea
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.