Bilatu
Sartu
  • izan HITZAKIDE
  • zozketak
  • eskaintzak
  • hemeroteka
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Herriak
      • Amoroto
      • Aulesti
      • Berriatua
      • Etxebarria
      • Gizaburuaga
      • Ispaster
      • Lekeitio
      • Markina-Xemein
      • Mendexa
      • Munitibar
      • Mutriku
      • Ondarroa
      • Ziortza-Bolibar
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritziak
      • Kronikak
      • Publirreportajeak
  • Agenda
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
    • Hitz eta Pitz
  • Agurrak / Eskelak
    • Zorion agurrak
    • Eskelak
  • Zerbitzu gida
  • Bereziak
    • Emakumeak Lerroburura
    • Adimen A.
    • Naturan barrena
    • Euskaldunak Australian
  • Nor gara
  • Publizitatea
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
  • izan HITZAKIDE
  • zozketak
  • eskaintzak
  • hemeroteka
Sartu
Gizartea

Markina-Xemeingo Tate gozotegiko panettonea, onenen artean

Iberiar penintsulako panettone artisauen lehiaketako hamar onenen artean sailkatu dira, eta eguaztenean [urriak 19] Italian lehiatuko den finalerako txartela eskuratu dute.

Garaia Pagola Urriza
Markina-Xemein
2025/11/14

“Zapore, lan eta bihotz guztiarekin egina”. Halaxe deskribatu dute Markina-Xemeingo Tate Gozotegiko kideek euren panettonea, eta deskribapenak bat egin du zaporearekin. Izan ere, IRCA enpresak antolatzen duen Iberiar penintsulako panettone artisauen lehiaketako hamar onenen artean dago Tatekoa.

Guztira 300 partaide baino gehiago eduki ditu lehiaketak, eta epaileek hamar aukeratu dituzte. Hala, horien artean hautatu dute Markina-Xemeingoa ere, eta eguaztenean [urriak 19] final handia lehiatzera joango dira panettonearen sorlekura, Italiara, hain zuzen ere. Tateko arduradun Martxel Iridoik Euskadi Irratian esan duenez, finalerako “urduri baina gogotsu” daude: “Prestatzen ari gara finalerako. Panettonea hemen egingo dugu, ze, prozesu luzea dauka. Interesgarria izango da panettonearen sorlekuan lehiatzea munduko onenekin. Hango postre tradizionala da, eta italiarrak maisuak dira horretan. Hemen, azken urteetako kontua da”.

Italian munduko panettoneen aukeraketarik onena elkartuko da, izan ere, herrialde bakoitzak bere hautagai onenak eroango ditu. IRCAren lehiaketa izan da Euskal Herriko hautagaiek eman behar izan duten lehenengo pausua: “Kanporaketa proba izan da, eta panettone klasikoa egin behar izan dugu, frutaduna, laranja, limoia eta pasekin. Milaneko finalean beste bi froga egongo dira. Alde batetik, txokolatedun panettonea aurkeztu beharko dugu, eta bestetik, frutaduna, baina ez klasikoa”. 

Duea lau urte egin zituzten panettonea egiteko lehenengo saiakerak, eta urtebetez egiteari utzi zioten arren, iaz berriro ekin eta esfortzuak fruituak eman ditu: “Udazkeneko sasoi honetan lan asko edukitzen dugu: turroiak, mazapanak… eta beraz utzi egin genion egiteari. Hala ere, iaz berriro heldu nion erronka honi, eta ondo atera zitzaigun. Jendeak oso ondo erantzun zuen, eta aurten ere gogoz heldu diot”. Hala, “oso pozik” daude lehiaketan aurrera egin izanaz, eta produktua are gehiago hobetuta eroango dute Milanera.

Lea-Artibai eta Mutrikuko albisteak euskaraz, libre eta kalitatez jaso nahi dituzu? Horretarako zure babesa ezinbestekoa dugu. Egin zaitez HITZAkide! Zure ekarpenari esker, euskaratik eginda dagoen tokiko informazio profesionala garatzen eta indartzen lagunduko duzu.

Egin HITZAkide

Azken 3 egunetako irakurrienak

 

 

Asteko albiste garrantzitsuenen buletina jaso nahi?

Buletina barikuetan bidaltzen da, eta Lea-Artibai eta Mutrikuko asteko berri nagusiak biltzen ditu.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 94-684 44 36
  • lea-artibai@hitza.eus
  • Arretxinaga etorbidea, 1 - 48270 Markina-Xemein
  • Publizitatea
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.